Cambridge ILEC

Ako ste student prava ili diplomirani pravnik koji traži posao u međunarodnom pravnom okruženju onda je ovaj ispit upravo za vas.

Danas je neophodno znanje engleskog jezika, kako u oblastima biznisa i tehnologije, tako i za pravnika koji se bavi međunarodnim relacijama. Pirpremite Cambridge ILEC sa nama u ANGLOLAND office@angloland.rs www.angloland.rs

Poslodavci žele da budu sigurni da njihovi zaposleni mogu da koriste engleski u komunikaciji sa klijentima i profesionalcima iz drugih zemalja kao i da pišu na engleskom. Sa druge strane, studenti prava i diplomirani pravnici žele da sadašnjim ili budućim poslodavcima pokažu da imaju to znanje.

Ovaj novi ispit koji nam dolazi iz Kembridža je sastavljen da upravo to pruži. Namenjen je studentima koji studiraju pravo u zemlji ili inostranstvu kao i svima onima koji žele da unaprede svoje znanje engleskog iz oblasti prava.

Međunarodno priznat

ILEC je Kembridž ESOL ispit koji je sastavio i verifikovao Univerzitet u Kembridžu ESOL ispiti u saradnji sa organizacijom TransLegal koja je okuplja pravnike i lingviste. Ovaj ispit priznaju vodeća udruženja pravnika uključujući i Udruženje evropskih pravnika koji rade u kompanijama, Međunarodno udruženje mladih pravnika i mnogi drugi.

ILEC ispit

ILEC ispiti se organiziju dva puta godišnje, u maju i novembru. Ispit traje oko 3 sata i sastoji se iz četiri dela:

  • Čitanje (75 min)
  • Pisanje (75 min)
  • Slušanje (40 min)
  • Razgovor (16 min)

Test razgovora se odvija između kandidata i obučenog ispitivača. Kandidati koji polože ispit mogu da koriste jezik u praktičnim situacijama, učestvuju na sastancima pravne prirode, jasno iskazuju svoja mišljenja i uspešno razumeju razne tekstove, od pravnih pisama, memoranduma i predloga.

Ocenjivanje i rezultati

Kembridž ESOL ispitivači ocenjuju pisani deo i to u Ujedinjenom Kraljevstvu. Rezultati testa su obično na raspolaganju u roku od šest nedelja od datuma ispita.
ILEC je povezan sa nivoom Zajedničkim evropskim okvirom modernih jezika (CEFR) kao i nivoom Udruženja ispitivača u Evropi (ALTE). Po CEFR-u ILEC odgovara nivou B2-C1, što predstavlja nivo znanja za FCE-CAE.

preuzeto sa www.britishcouncil.rs

Pripremite Cambridge ILEC ispit sa nama u ANGLOLAND skoli .
Upiti i prijave na angloland@sbb.rs office@angloland.rs