Cambridge ICFE – Međunarodni ispit engleskog jezika iz oblasti finansija

Engleski je međunarodni jezik finansija i računovodstva.

Svi oni koji žele da uspeju u globalnoj biznis areni treba da naprave pravi potez i dokažu kako poseduju prvoklasno znanje engleskog jezika. ICFE je pravi ispit za sve one koji razmišljaju ili su već počeli da grade karijeru u računovodstvu ili finansijama. Za profesionalca koji se bavi finansijama i već ima uspostavljenu uspešnu karijeru, ovaj ispit će pomoći da potvrdi svoje znanje engleskog u finansijskom kontekstu.

Ovaj ispit je i za one koji tek žele da započnu karijeru u računovodstvu i finansijama gde će ovaj ispit predstavljati značajan deo njihovog CV-ja i pomoći da na pravi način izgrade svoju karijeru.

Prestižno partnerstvo

Kako bi profesionalci iz poslovnog sveta mogli da pokažu da imaju pravo znanje engleskog iz oblasti finansija, Univerzitet u Kembridžu ESOL ispiti i ACCA (Asocijacija ovlašćenih i priznatih računovođa) su udružili svoje znanje i razvili međunarodni ispit engleskog jezika iz oblasti finansija (ICFE). Udružene, ove dve organizacije kao lideri u oblasti procene znanja jezika i stručnog računovodstva, su proizvele jedinstveni ispit koji je relevantan poslodavcima širom sveta.

Spremni za biznis

ICFE može da bude i veoma koristan način da poslodavci izaberu svoje zaposlene u procesu zapošljavanja ili da organizuju njihovu naknadnu obuku. Poslodavci mogu biti uverni da oni zaposleni koji polože ovaj ispit mogu da nesmetano rade u oblasti međunarodnih finansija jer poseduju nivo znanja engleskog jezika koji im omogućava da uspešno rade ovaj zahtevan i dinamičan posao.

ICFE ispit

ICFE ispiti se organiziju dva puta godišnje, u maju i novembru. Ispit traje oko 3 sata i sastoji se iz četiri dela:

  • Čitanje (75 min)
  • Pisanje (75 min)
  • Slušanje (40 min)
  • Razgovor (16 min)

Test razgovora se odvija između kandidata i obučenog ispitivača. Kandidati koji polože ispit mogu da koriste jezik u praktičnim situacijama, učestvuju na sastancima finansijske prirode, jasno iskazuju svoja mišljenja i uspešno razumeju razne finansijske dokumente, uključujući finansijske izveštaje, članke, pisma, izveštaje i predloge.

Ocenjivanje i rezultati

Kembridž ESOL ispitivači ocenjuju pisani deo i to u Ujedinjenom Kraljevstvu. Rezultati testa su obično na raspolaganju u roku od šest nedelja od datuma ispita.

ICFE je povezan sa nivoom Zajedničkim evropskim okvirom modernih jezika (CEFR) kao i nivoom Udruženja ispitivača u Evropi (ALTE). Po CEFR-u ICFE odgovara nivou B2-C1, što predstavlja nivo znanja za FCE-CAE. Ispit C1 nivoa može da se posmatra kao dokaz znanja jezika koji je dovoljan da se radi u međunarodnom okruženju ili pohađa univerzitet sa predavanjima iz oblasti finansija.

SPREMITE Cambridge ICFE u ANGLOLAND skoli .

Upiti i prijave na office@angloland.rs angloland@sbb.rs